Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Kjempestart på utendørssesongen!

lagt inn 20. mai 2016, 13:06 av Torkel Engeness   [ oppdatert 20. mai 2016, 15:33 av Jostein Amlien ]
Etter veldig god deltagelse og sterke resultater i stafettene i starten av utendørssesongen hadde vi store forhåpninger til utendørsstevnene også. Når Bækkelagets maistevne, åpningsstevnet i Drammen og Eiker-Kvikklekene i Hokksund er gjenomført kan vi trygt slå fast at vi er godt i gang. Det gode treningsarbeidet som har vært drevet gjennom hele vinteren har gjort at det nå er langt flere som deltar på stevnene og at resultatene har blitt veldig gode.
Mange kollinger på pallen i Drammen!

Vi startet med et smell i Drammen på Kristi Himmelfartsdag (5. mai), der 11 kollinger hadde tatt turen til IF Hellas sitt åpningsstevne. Her var det morsomt å se at rekrutteringen er god, med mange debutanter fra ’07 årgangen og spenstig at flere av disse t.o.m. hev seg med på 600 meteren mot ett år eldre konkurrenter. Av de litt eldre knallet også Ebba til med en skikkelig pers på 600m i J11, mens vi i J12 klassen hadde hhv to (60m) og tre (600m) kollinger på pallen i løpsøvelsene. Virkelig morsomt å se bredden i disse årsklassene!

Bækkelagets Maileker er et arrangement der mange kollinger har pleid å starte utendørssesongen. I år gikk arrangementet bare tre dager etter åpningsstevnet i Drammen, så det bidro nok til at vi «bare» sendte seks deltagere til det stevnet i år, men all honnør til Martine, Eirin og Sander som deltok i begge stevnene. Også på mailekene ble det satt mange personlige rekorder og vi fikk mange fine resultater. I G13 tok Abraham med seg to gullmedaljer hjem, både på 60m og 600m, med pers på 8 sekunder i sistnevnte øvelse.

Halvveis gjennom 100-meteren har Selma sikret seg en solid ledelse som holder helt til mål!
EikerKvikk lekene gikk av stabelen en uke senere, og etter litt mobilisering ble vi til sammen 20 startende på en nydelig maidag. Koll-fanen på tribunen ble et fint samlingspunkt for utøverne og de mange foreldrene som hadde tatt turen ut. Det eneste problemet som dagen bød på var mangel på solkrem. På banen hadde imidlertid våre utøvere ingen problemer, og som i de forrige to stevnene så vi mange sterke prestasjoner. Johanna satte klubbrekord og vant 600m J13 etter en fantastisk sluttspurt i et stort og raskt felt, og både Selma (100m/200m J15) og Sander (600m/høyde G14) noterte seg for dobbeltseiere. Eirin vant også lengde for J12. Men den som tok med flest pokaler hjem var Marie, som imponerte med seier på både 100m, 200m og 800m i J16-klassen. Gratulerer!

Med en så fin start på sesongen blir det spennende å følge med på fortsettelsen. Det er mange gode stevner i tiden framover, og vi håper at mange blir med! Både til Herkules/Kjølneslekene 4.-5. juni og Veidekkelekene 17.-19. juni vil det bli tur med overnatting, som gir god anledning til både sportslige og sosiale sprell!
Comments