Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Koll beste klubb i Ekebergstafetten

lagt inn 19. mai 2014, 00:38 av Jostein Amlien   [ oppdatert 20. mai 2014, 02:26 av Thor Gjesdal ]
Etter 50 års opphold gjenoppstod Ekebergstafetten i strålende sommervær søndag 18.mai.  Av de 84 lagene fra Oslo, Akershus og Drammen sto Koll for åtte lag. I tillegg til tre rekruttlag, stilte Kollingene med fem lag, som alle kom på medaljeplass. Med dette ble Koll kåra til stafettens beste klubb.
Ekebergstafetten hadde rekruttklasser med egen løype for de yngste løperne. Mange av de yngste Kollingene kunne derfor debuterte som stafettløpere i helga. Gutter og jenter i alderen 9-10 år utgjorde tre gode Koll-lag i eldste rekruttklasse. Det lover godt for framtida.

Fornøyde Kolljenter og -gutter (9/10 år) etter sin første Ekebergstafett.

I 11/12-årsklassen stilte Koll med både gutte- og jentelag. Begge tok sølvplass i sine klasser etter solid løping. Guttene leda store deler av stafetten, men ble såvidt slått på målstreken etter et spennende spurtoppgjør. Jentelaget, med overvekt av 11-åringer, løp inn til en 2. plass, bare slått av våre venner i Lambertseter.
Kolljentene ble nr. 2 bak Lambertseter i klasse 11/12 år.


Kolls gutter 11/12 ble også nr 2 i sin klasse.

I de eldste klassene hadde vi bare med jentelag, som alle løp i samme pulje. I 13/14-årsklassen hadde Koll to lag, som forøvrig hadde en gjennomsnittsalder på bare 13 år. I tillegg hadde Koll og Tjalve et felles jentelag i klasse 15/16 år.  Etter to etapper lå feltet fortsatt samla, med alle våre tre lag helt framme i teten. Etter den lange tredje- og den bratte fjerdeetappen, var det Selma (15) som kom først opp til veksling, med Sigrid (13) hakk i hæl. Inn til mål klarte Kaitesi fra Tjalve å beholde ledelsen, mens Inga kunne sikre seieren for Koll i klasse J13/14. Like etter brakte Sunniva (12) stafettpinnen for Koll-2 inn til mål som nr. tre  i klassen, og det var hennes andre løp på ti minutter. Med både 1. og 3.-plass imponerte 13-års kullet nok en gang med stor bredde og sterk løping.
Selma er først opp bakken i skulpturparken. Sigrid like bak.


Kolls 13-åringer løp strålende i klasse 13/14. Her er vinnerlaget.

Koll/Tjalves vinnerlag i J15/16
Felles innsats av Koll og Tjalve ga seier i eldste jenteklasse.

Comments