Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Kollinger på Rekrutteringslandslaget

lagt inn 9. des. 2015, 02:43 av Thor Gjesdal   [ oppdatert 9. des. 2015, 05:41 ]
Nå er friidrettsforbundets Rekrutteringslandslag for 2016 tatt ut og vi ser at to utøvere fra Koll er med.
Kriteriene for uttak til Rekrutteringslandslaget er at utøveren skal ha en realistisk sjanse til å kvalifisere seg for et internasjonalt mesterskap i løpet av de neste to årene, Fra Koll er 98-erne  Linn Louise Kvaale (kule) og Audun Bakke Jensen (stav) tatt ut.

Audun hopper under NM på Jessheim i 2014
(Foto: Eirik Førde/IK Tjalve)Linn Louise har allerede deltatt i ungdoms-VM i Colombia sist sommer, mens Audun var skadet store deler av sesongen og gikk glipp av sjansen til å kvalifisere seg.


Linn Louise i aksjon under ungdoms-VM i Cali.
(Foto: Instagram/@wyccali2015)
Neste mål for de to er nå å prøve å kvalifisere seg til junior-VM 2016. Dette skulle vært avholdt  i Kazan i Russland i juli, men vil nå bli flyttet til en ny arrangør som vil bli bestemt like over nyttår. Kvalifiseringkravene til VM er svært harde, men begge har en mulighet til å kvalifisere seg, og i 2017 får de nye muligheter når junior-EM arrangeres i Italia.

I tillegg er Thomas Byrkjeland som opprinnelig kommer fra Koll, men som nå representerer Tjalve med i gruppen for mellom- og landistanse.

Vi gratulerer alle tre med uttaket og krysser fingrene for at forberdelsene til store oppgaver de nærmeste årene blir best mulig.


Comments