Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Kolljentene vant Bølerstafetten

lagt inn 4. mai 2013, 06:06 av Jostein Amlien   [ oppdatert 4. mai 2013, 12:43 ]
Koll vant begge jenteklassene i torsdagens Bølerstafett. Denne tradisjonsrike stafetten gjenoppsto i 2010 som en ungdomsstafett, og har hatt et stigende antall deltakere for hvert år. I år var det 47 lag som stilte til start. Av disse hadde Koll med fire lag.
I første pulje løp alle lagene i den yngste jenteklassen (10-13 år), supplert med noen mikslag. Her stilte Koll med to jentelag. Fra start tok Kjelsås ledelsen med Koll-1 hakk i hæl, men etterhvert gikk Kolljentene i front. Alle på laget løp sitt aller beste og bidro til at laget til slutt tok en suveren seier. Kolls løyperekord fra ifjor ble slått med over et halvt minutt. At også de tre neste lagene slo den gamle rekorden, viser at Bølerstafetten er et arrangement i framgang. Koll-2 hadde noen utfordringer knytta til skader og forkjølelse, så vi måtte rokkere om på løperene før start. Tiåringene Maya og Johanna var mer enn villig til å ta to av de lange etappene, og i likhet med resten av laget løp de kjempebra. Til slutt ble det en flott 6. plass på det unge laget, som også holdt mange mikslag bak seg.
I klassene for 14 år og eldre løp alle lagene samtidig. Her hadde vi et jentelag og et guttelag. På grunn av Slottsfjellstafetten dagen før, hadde vi ikke prioritert noe guttelag i Bøler, men Vetle ville løpe, så han imponerte med å sette sammen et lag på egenhånd. Da startskuddet gikk, hengte Kolljentene seg på gutta og dro i fra de andre jentelagene. Det var tydelig at det ville bli en utklassingsseier, så spenningen i løpet var knytta til om de ville klare å slå løyperekorden, og om de ville slå Kollgutta. I mål var jentene et halvt minutt foran neste jentelag, men 5 sekunder bak løyperekorden og 2 sekunder bak guttelaget.
Takk til Bøler for et fint arrangement, og til entusiastiske Kollinger som skapte god stemning. Vi gleder oss allerde til neste år. Bilder av Kolls løpere er lagt ut her.
Neste stafett er Barnas og Ungdommens Holmenkollstafett på Bislett lørdag 11. mai.  Husk å melde dere på,
Comments