Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Kollseier i Tyrvingstafetten

lagt inn 28. apr. 2014, 10:23 av Jostein Amlien   [ oppdatert 28. apr. 2014, 14:22 ]
Glade og fornøyde Koll-jenter. Fra v: Lea, Selma, Johanna, Marie, Kristin (foran), Sigrid, Runa (bak), Line, Ingrid
ÅretsTyrvingstafett gikk søndag av stabelen i strålende sommervær på idylliske Kalvøya ved Sandvika. 30 løpslystne Kollinger og Tjalvister hadde funnet vegen til øya for å løpe stafett. Koll stilte med hele fire jentelag og ett guttelag i den yngste klassen, mens Koll og Tjalve stilte et felles lag i den eldste jenteklassen.
Kolljentene i klasse 10-14 var spente på om de kunne greie å gjenta fjorårets flotte tredjeplass. Det viste seg at det skulle bli mer enn som så. Kolls tredje og fjerde lag starter begge i første pulje. Koll-3 setter standarden ved å ligge lagt framme hele vegen, før de kommer i mål som nr. to, like etter et av arrangørklubben Tyrvings mange lag. I neste pulje henger Koll-2 fint med fra start, leder klart etter første runde og tar en overbevisende puljeseier med god margin til neste lag, som er våre venner i Lambertseter. I siste pulje skal Koll-1 løpe sammen med mange andre gode lag. Sigrid går knallhardt ut fra start, og Selma kan sprinte videre med et solid forsprang. Kristin og Marie har full kontroll hele vegen, før Johanna får æren av å løpe inn til mål i ensom majestet. Det viser seg at bare ett jentelag har løpt fortere noensinne, og Kolls tid er bare 1,6 sekunder bak løyperekorden.
Kolls fire jentelag overbeviste med bredde og topp, og tok 1, 4, 15 og 32 plass. Guttelaget løp også bra; et halvt minutts forbedring siden ifjor holdt til en flott 7.plass. I fjor hadde hverken Koll eller Tjalve noe lag i den eldste jenteklassen, 15-19 år, men i år stilte klubbene et felles lag satt sammen av 15 og 16-åringer fra ungdomsgruppa. De løp inn til en fin 6.plass.
Tyrvingstafetten er en fin start på utendørsseongen. Vi får satt sammen lag på tvers av aldersklassene, og samler oss til felles innsats. Mange ga uttrykk for at de hadde lyst til å løpe stafett igjen snart.  Vi ses på Bølerstafetten onsdag 7.mai.
Comments