Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Kollseire i Bølerstafetten

lagt inn 8. mai 2014, 00:07 av Thor Gjesdal   [ oppdatert 9. mai 2014, 00:30 av Jostein Amlien ]
Selv om været ikke var like flott som på Tyrvingstafetten, hadde like mange Koll-lag funnet vegen til Bølerstafetten på Haraløkka onsdag kveld. Denne gangen stilte Koll med to mixlag og ett jentelag i klasse 10-13 år, og to jentelag i 14-16 år. Lagene var satt sammen med tanke på å toppe klassen Mix 10-13, og gjøre det bra ellers.
Arrangøren valgte i år å la alle de tre yngste klassene løpe i samme pulje. Kolls bestelag la seg langt framme i feltet fra start, og etter at Runa, Harald og Sunniva hadde løpt første runde var det bare Rustads guttelag som lå foran. Etter at Sigrid tro til med et knalløp på 4. etappe og leverte pinnen først, kunne Martine og Sander dra videre i fra og gå først i mål med 5 sekunders margin. Dette holdt til ny løyperekord i klassen med nesten et halvt minutt. Jentelaget løp også fortere enn løyperekorden i sin klasse, som Koll satte ifjor. I år holdt dette til en tredjeplass i jenteklassen. Det tredje Kollaget i denne pulja leverte i likhet med jentelaget mange gode løp, og kunne gå i mål som nr 5 i mix-klassen med mange lag bak seg.
I neste pulje hadde Koll to jevne lag i klasse jenter 14-16, med mange 13-åringer på laget. Nora måtte slippe mange guttter foran seg i starten, men leverte pinnen som første jente. Begge Kolls lag dro etterhvert fra Vidar, og spenningen var knytta til hvilket av de to Koll-lagene som skulle gå først i mål. Selv om Koll-2 var tett oppe i ryggen på lagvenninnene til tider, klarte Koll-1 å beholde ledelsen hele vegen fram til mål. Begge lagene slo den gamle rekorden med over et halvt minutt.
Bølerstafetten er et hyggelig og uhøytidelig arrangement med god stemning. Selv om antall lag gikk noe ned fra i fjor, var det det et betydelig løft i nivået i år. I fire av klassene ble løyperekordene forbedra med over halvminuttet. Vi gleder oss allerede til neste års Bølerstafett.
Neste stafett nå er Ekebergstafetten søndag 18.mai. Meld dere på!

Kolls vinnerlag i Bølerstafetten:

Øverst: Mix 10-13: Runa, Sunniva,  Sander, Harald, Sigrid, Martine
Nederst: Jenter 14-16: Helena, Selma, Marie, Emilie, Nora, Maria

Comments