Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Linn Louise kvalifisert til U18-VM

lagt inn 14. mai 2015, 12:46 av Thor Gjesdal   [ oppdatert 21. mai 2015, 11:55 av Jostein Amlien ]

Linn Louise i aksjon under Hallmesterskapet i
Steinkjer i februar (Foto: Eirik Førde/IK Tjalve)
Under åpningstevnet i Drammen på Kristi Himmelfartsdag satte Linn Louise Kvaale ny pers i kule med 15,27m. Dette er 27cm over kvalifiseringskravet til verdensmesterskapet for U18 som blir arrangert i Cali i Colombia i midten av juli. Hvis hun holder formen ved like utover sommeren kan vi faktisk få en VM-deltaker fra Koll!

Dette er historisk! Såvidt vi har oversikt er det bare én gang tidligere at en utøver fra Koll har deltatt i et internasjonalt friidrettsmesterskap. Det var i 1997, året før Linn Louise ble født, da Cecilie Ringvold deltok på 100m under EYOF (et slags Europeisk mini-OL  for 16-åringer) i Lisboa.

Vi ønsker Linn Louise lykke til med treningen videre og håper å få se mange lange støt utover sommeren.

Nordre Aker Budstikke og friidrett.no skriver også om Linn Louise.

Det var også flere yngre Kollinger som deltok i Drammen. Det rapporteres om stor stemning blant blåkledde Kollinger på tribunen og flere personlige rekorder i godværet. Vi merket oss spesielt 600m i J12 der tre Kolljenter kom inn på rekke og rad på svært gode tider. Også på Bækkelagets Maileker 10. mai og Lambertseter Sprint 13. mai ble det prestert mange gode Koll-resultater. I det hele tatt er det stor stevneaktivitet blant Kollingene om dagen. I morgen 16. mai deltar vi med 11 lag på Ekebergstafetten.
Comments