Friidrett‎ > ‎Nyheter friidrett‎ > ‎

Travel helg for Kollinger i alle aldre

lagt inn 10. sep. 2014, 04:29 av Thor Gjesdal   [ oppdatert 11. sep. 2014, 03:50 ]
Sist helg var det mange Kollinger som var i aktivitet både lokalt og nasjonalt. Mens ni av de eldre utøverne deltok på Ungdomsmesterskapet i Haugesund, viste 11 av de yngre stor allsidighet i KM i mangekamp på Bækkelaget. Statistikksidene er oppdatert med mange nye resultater fra de to stevnene.

UM i Haugesund


Audun setter pers og mesterskapsrekord med 4,55
(Foto: Thore-Erik Thoresen, friidrett.no)
Koll sendte en tropp på ni utøvere til UM i Haugesund og de kom hjem med totalt sju medaljer.
Høydepunktet sett med Koll-øyne var nok Audun som  oppskriftsmessig vant stav i G16 på en imponerende måte. Med 4,55 satte han ny mesterskapsrekord og fikk bestemannspremien for gutter på fredagen.
Linn Louise leverte også to solide konkurranser og perset i både kule med 14,10 og diskos med 35,17. For det kunne hun reise hjem igjen med velfortjente gull- og sølvmedaljer.
I tillegg fikk resten av stavgjengen også medaljer. Johannes vant sølv etter et pershopp på 3,71 og Henriette vant bronse med 2,71 som er 11cm pers. På grunn av dårlige forhold på lørdagen valgte Andreas  å hoppe fra kort tilløp for å spare krefter til et siste forsøk på pers senere i uka, men han sikret likevel sølvmedaljen.
Den sjuende medaljen var kanskje den mest overaskende (og dermed gledelige): Odin har slitt med skader hele sesongen og valgte derfor å stille i reserveøvelsen spyd. Etter fem moderate kast fikk han endelig klaff og la på 10m i siste omgang slik at han satte ny pers med ca 2m og klatret fra sjette- til andreplass og sikret sølvet. Han  viste seg dermed som en verdig vikar for Even som har vunnet de to siste årene, men som denne gangen dessverre måtte stå over pga skade. Ellers noterer vi oss pers i kule på Odin, pers i høyde på Marius, og på 200m satte Selma pers og Sivert en etterlengtet årsbeste etter en tung sommersesong.

Det var også et godt mesterskap for samarbeidsklubbene våre, Lambertseter og Tjalve.  Av Tjalves deltagere vil vi spesielt nevne tidligere (og evige) Kolling Thomas Byrkjeland som denne gangen dro hjem med to gull- og en sølvmedalje.
Totalt vant de tre klubbene 10 gull-, 8 sølv- og 4 bronsemedaljer, noe som sender oss til topps på klubblisten

KM i mangekamp

  
Lea, Marie og Johanna fornøyde etter mangekampen
(foto: Trude Aagesen)
Koll stilte med 11 gutter og jenter i alderen 10-14 år i åpent KM i mangekamp for Oslo og Akershus på Sportsplassen fredag og lørdag. De eldste gikk 6-kamp over to dager, mens de yngste gikk 4-kamp med guttene fredag og jentene lørdag. Etter lørdagens 4-kamp kunne Kollguttene Jørgen og Sander stige opp på pallen og motta gullmedaljene i klassene G11 og G12.
Jentene gjorde det ikke noe dårligere, og de kunne ta med seg tre medaljer etter lørdagens øvelser. Johanna vant jentenes 11-års-klasse etter å ha satt pers i alle fire øvelser. Marie, J14, ble kretsmester for Oslo etter å ha blitt nr tre i en konkurranse med deltakere fra flere av kretsene på Østlandet. Lea fikk sølvmedalje i J13 etter en fantastisk serie på hele 5410 poeng. Med 5,13 og 5,12 i lengde på fredag viste hun at forrige helgs 5,14 ikke var noen tilfeldighet, og på lørdag ble det pers i alle tre øvelser.
Friidretten består av mange øvelser. I mangekamp kreves det stor allsidighet og godt treningsgrunnlag for å beherske de ulike øvelsene.  Kollingene stilte til start i totalt 48 enkeltøvelser og vi kunne notere 25 personlige bestenoteringer. Vi håper enda flere Kollinger vil prøve seg i mangekamp neste gang.
Comments