Hovedside‎ > ‎

Bilder og video

Vi har lagret felles bilder under Picasa tjenesten. Bildene ligger i public katalogen til brukeren bilder@koll.no.

Du finner fotoalbumene HER

Bilder fra Kollmila og NGP rennet 2012

Friidrettstevne juni 2011
Kolls YouTube-kanal

IL Koll har egen kanal på YouTube.Retningslinjer for bruk av bilder på IL Kolls internettsider

Bilder og filmer av personer som publiseres på www.koll.no, skal være harmløse og ikke på noen måte være krenkende for de som er avbildet. Alle som publiserer bilder og filmer av barn på www.koll.no må utvise godt skjønn og rimelig fornuft slik at ingen kan føle seg krenket. Enhver kan kreve bilde av seg selv fjernet fra Kolls bildearkiv ved å sende en epost til bilder@koll.no.

Vedtatt av styret i IL Koll 14. mars 2011.

Åndsverkloven og Datatilsynet sier følgende:

Enhver som publiserer bilder på nettet må forholde seg til personopplysningslovens og åndsverklovens bestemmelser. Det innebærer at man ikke kan publisere et bilde av en person uten samtykke av den avbildede. Det er den som har publisert bildene som eventuelt må bevise at et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke virkelig foreligger.

Situasjonsbilder kan offentlig-gjøres uten samtykke fra de avbildede så lenge bildene er harmløse og ikke på noen måte er krenkende for de som er avbildet. Avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på konsert,et idrettsarrangement, 17-mai tog, eller hendelser som har allmenn interesse.

Slik legger du ut bilder

Om du trenger å logge deg på Picasa kan du gjøre dette: 
  • Brukernavn "bilder@koll.no" 
  • Passord "bilderkoll"
Du vil da finne bl.a. web-adresser og HTML kode (for de avanserte).  For enkel opplasting av bilder fra iPhoto (Mac), bruk verktøyet du finner HER. Det funker veldig bra!

Alternativt kan du sende bildene dine til mailadressen bilder@koll.no.  Bruk email 'Subject' linjen for å angi hvilket album du vil legge bildene dine inn i. Dersom 'Subject' felter stemmer overens med et eksisterende album vil bildene bli lagt inn der. Dersom album ikke ligger der vil bildene komme i Drop Box albumet. Da vil vi etterpå kunne logge på og flytte bildene til ny folder. 

Du kan legge med bilder opp til 20 MB i JPG, GIF og PNG format.
Comments