Nyheter‎ > ‎

Per Arne Begby

lagt inn 14. nov. 2013, 04:35 av Fredrik Wulfsberg
En av de gamle Koll-gigantene er død.  Per markerte seg først i Kollhistorien som juniorløper i orientering.  Han dukker først opp i våre krøniker i 1953 sammen med en rekke unge lovende løpere.  I Aftenposten høsten 1955 kan vi lese: ”Per Arne Begby, Koll vant junior-KM i o-løp for Oslo”, og i den videre omtale leser vi om Kolls lovende orienterer som vant kretsmesterskapet i en 7,5 km lang løype med 8 poster. 1955 var ellers et toppår for Koll og Per Arne Begby som ved siden av kretsmesterskapet, fikk en fin plassering i norgesmesterskapet for junior og deltok også i ungdomslandskampen mot Sverige. Han deltok i NM stafett senior i 1956.

Studier, arbeid og familie tok senere mye oppmerksomhet, men så dukker Per opp igjen som formann for klubben i perioden 1973-77. Han og Hagbarth Wang var ansvarlige for å reaktivisere klubben etter en ”down-periode.”  De satset på de yngre, på barn og ungdom og på lokalmiljøet.  En målsetting var at de heller ville ha 100 med i klubbmesterskapet enn to i Holmenkollen og det lykkes de med. 

Sammen med Ketil Moen var han ansvarlig for at klubbens tradisjonell skogsløp ”Nordmarkstraver’n” ble en realitet. Ketil skriver i Kolls 50 årsberetning fra det avgjørende styremøte i Koll-hytta våren 1973.  Forslaget om et løp ”på stier og skogsbilveier gjennom det herligste Nordmarksterreng” var vedtatt da Per låste døra og sa ”Ingen slipper ut før vi har navnet på løpet.”  Vi må alle være enige i at ”Nordmarkstraver’n” var en innertier!

Koll er meget takknemlig for alt Per Arne Begby har gjort for klubben.

Erik S Johnsen
Comments