Orientering‎ > ‎Nyheter orientering‎ > ‎

Alle kom til Kollbanen

lagt inn 27. mai 2011, 11:46 av Erik Borg   [ oppdatert 28. mai 2011, 06:09 av Fredrik Wulfsberg ]
En verdensmester, et nyvalgt styremedlem i Norges Idrettsforbund, svært mange barn og unge og også de mer rutinerte kom til Kolls o-arrangement på Kollbanen. Over 500 var på o-løpet. 


118 barn deltok i den korte løypa. I de litt lengre løypende deltok tilsammen 321 ungdommer, voksne og veteraner. Pluss alle foreldre og tilskuere var det over 500 tilstede.

Fra start av kom veteranene. De første dukket opp en time før start. Så ble det litt roligere, og da verdensmester Anne Margrethe Hausken kom en halvtime etter første start, var det få unge å se, men i 18-tiden tok det av. I en hele time var det kø for å være med på både Trolløypa, løypa for de yngste som var rundt Kollbanen, og de litt lengre løypene hvor Asrid Waaler Kaas, som nettopp er blitt valgt inn i styret i Norges Idrettsforbund, av deltakerne. Hun er fra Heming.

Vi nådde godt ut med vårt ønske om å vise fram o-idretten til mange barn og barnefamilier, i tillegg til å ha de med faste.

Selvfølgelig litt synd at det ble køer, men det er også litt positivt å registrere at orientering er så populært at folk står i kø for å være med.


En lang rekke

Anne Margrethe Hausken delte ut gull etter gull. Med et stort smil.

I en og en halv time delte Anne Margrethe ut medaljer. Den høygravide o-toppen satte seg på huk så hun kunne se barna rett inn i øynene, spurte de om hvordan det hadde gått, delte ut signerte kort og bidro til at mange barn fikk et flott møte med o-idretten på og ved Kollbanen i Oslo.

– Det kostet kanskje en del å få Hausken til å komme på løpet, Arne Tesli, leder i o-gruppa?

– Nei, hun kom uten å få noe som helst. Det er veldig flott at hun kunne gjøre det og var så imøtekommende. Jeg la merke til at mange barn satte pris på at hun var der, sier Arne.

Fredrik Wulfsberg, leder i Koll, var også velvillig tilstede og ga alle barn en fin medalje-overrekkelse.

Hausken bor for øvrig bare noen få hundre meter fra Kollbanen. Hennes klubb er Halden.


Stor, stor målestokk

Barna fikk først prøve seg i ei 500 meter lang løype på et kart i A3-størrelse, målestokken var 1:1300, det vil si en centimeter var 13 meter i terrenget. Rett etter målgang var det gull, og så kunne de unge prøve en stemplingsløyp hvor det var uttrekkspremier.


Comments