Orientering‎ > ‎Nyheter orientering‎ > ‎

SUPERmannen

lagt inn 7. sep. 2013, 10:15 av Erik Borg
I helga avvikles veteranmesterskapet eller veteran-NM. Koll har med to løpere. Begge løper fort, og den ene finner fram så fort at ingen i kongeriket kunne måle seg med ham på langdistansen.

Bo Engdahl løper i herrer 50 år og hadde 5.53 minutters margin til den neste beste i klassa. Det betyr at hvis det hadde vært fellesstart på den 6,9 kilometer lange løypa, ville nærmest konkurrent ha hatt igjen nesten en kilometer da Kolls gullgutt passerte mål på langdistansen på Beitostølen.
    I herrer 50 år er det dessuten mange som er rimlig gode til å løpe. Andremann Jörgen Mårtensson er tidligere verdensmester i orientering og svensk mester i maraton.
    Om differansen var stor i klassa, imponerer det vel så mye at Bo hadde dagens klart beste kilometertid av alle startende. I snitt brukte han 6.16 minutter pr. kilometer målt i luftlinje fra post til post. I skogen er det aldri mulig å løpe rett på, og underlaget er ikke helt som på ei golfbane. Derfor er det en utrolig prestasjon av den tidligere seniortoppen.
    I herrer 35 år løper Erik Paulsrud godt. I dag ble han nummer to. Søndag er sprinten på Beitostølen.
    Koll gratulerer begge. 
Comments