Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Koll senior‎ > ‎

Erling Christiansen falt og brakk skulder

lagt inn 30. des. 2010, 07:15 av Fredrik Wulfsberg   [ oppdatert 2. jan. 2011, 08:46 av Hans Olav Hamran ]
Torsdag 2. desember gikk det galt.  Erling skulle presse inn en 50 km tur mellom to jobbmøter på Jevnaker.  Det var en av desembers kaldeste dager, minus 25 grader i søkkene på Krokskogen, og derfor vanskelig å gå avslappet på ski.  Turen gikk fra Ringkollen – Jonsetangen – Ugla – Spålen – Bleiksjøflaka – Løvlia. Her var det kun tid for en liten rastepause da han måtte rekke møtet klokken 17.00. Så bar det over Løvliflaka og ned mot Storflåtan. 

Da Erling var 12 år uttalte Thomas Alsgaard etter et skirenn: Det er bare jenter og pingler som ploger. Det har Erling aldri glemt, og aldri unngått å etterleve. Ned mot Storflåtan gikk det svært fort unna, med svinger og is, men Erling holdt seg i hockey, han trodde han husket løypa etter å ha gått turrennet Tolver’n i januar (hvor halvparten av feltet hadde trynt i samme unnabakken). 

I bånn av det bratteste henget var det ekstra isete og uventet mange humper. Plutselig fløy Erling gjennom luften og måtte ta seg for med skulderen for å ikke skade hodet. Han lå 5 minutter og vred seg i smerte – kjente at noe var galt – men måtte videre for å ikke stivne helt i det kalde søkket. Med brukket ski, ribbein og skulder gikk han haltende diagonalgang tilbake til Ringkollen. Erling kan forhåpentligvis være tilbake i løypa til NM i stafett 30 januar.
Comments