Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Koll senior‎ > ‎

Nærmer seg...

lagt inn 2. nov. 2010, 06:40 av Kjell-Christian Markset   [ oppdatert 27. okt. 2011, 12:34 av Hans Olav Hamran ]
9 dager til sesongstart på Beitostølen. Fredag 12.11.2010 15 km skøyting. Søndag 14.11.2010 15 km klassisk. Jeg gleder meg skikkelig!

Er veldig fornøyd med jobben jeg har fått gjort de siste 15 ukene. Har den gode følelsen av å ha gjort et godt stykke arbeid. Den følelsen kan ingen ta fra meg. Likefullt er det resultatene som avgjør om jeg kan si at jeg har gjort en bra eller dårlig jobb. Sånn må det være, enten man driver i næringslivet, er student eller idrettsutøver. Man må tørre å face resultatene av hva man driver med. Bare på den måten kan man gjøre konstruktive justeringer for å komme videre. Være i fremgang. Jo oftere man tør å teste seg, jo større er sannsynligheten for at man klarer å kalibrere seg inn på riktig spor. - Så sant man er åpen for å gjøre forandringer i opplegget.

He, he, nå ble jeg nesten litt filosofisk her, men jeg tror dette er ganske viktig. All den tiden jeg har kastet vekk gjennom årenes løp på å bortforklare dårlige tester, alle tårene jeg nesten har grått når jeg har fått kritikk for skiteknikken min, alle treningstimene jeg har presset inn i en allerede alt for trang ukeplan. Det har så lett for å bli så æreskjært alt sammen! Man blander sak og person. Tar kritikk på diagonalgangteknikken personlig. Føler seg som et dårligere menneske fordi man ikke klarte å perse på testløpet. Føler seg stresset og misslykket fordi man har trent y antall timer i stedet for x (x>y) som var planlagt denne måneden.

Derfor er det en befrielse nå å ha kommet ut av denne tåken. Først og fremst er jeg personen Kjell-Christian. Mellom 0 og 6 timer i døgnet er jeg langrennsløperen og er på den "jobben". Når jeg klarer å lage et ryddig skille her, skaper jeg en sunn distanse til idretten. Det vil si at når jeg er på trenining er det fullt fokus på den biten. Da må jeg være åpen for kritikk og tilbakemeldinger. Ja, faktisk være sulten på det! Tenk så heldig jeg er, hvis jeg kan få innspill på en enkel endring i teknikken som gjør at jeg kan gå noen sekunder fortere på en 15 km, uten å bruke mer krefter! Så bra at jeg løp det testløpet der det gikk sakte, så fikk jeg i alle fall bekreftet synsingen rundt "følt meg litt tung i det siste". Tid for noen dager med ro og hvile, og så går vi på igjen! Eller motsatt: Så utrolig kult at det gikk fort på testløpet! Treningsfilosofien funker. Fortsett sånn!

Ellers begynner mange praktiske brikker å falle på plass for teamet, både med tanke på økonomi, skiprepparering, klær og annet. Det er en god del ting å holde styr på. Jeg er veldig takknemlig for alle som er med på å ta i et tak her. Pappa har vært skikkelig ivrig på alle fronter i det siste, det er helt knall! Nå går vi også inn i et offisielt samarbeid med arbeidsplassen min www.coremine.com - Det gir også ekstra motivasjon og støtte!

Rapportene fra Trygve tyder på at han har det bra i Denver. Bildet nedenfor er fra et tøft testløp tidlig i høst. Gleder meg til han kommer hjem til jul :-)

I tillegg er det veldig gøy å stadig få høre fra Erling og Christoffer om vellykkede møter i forbindelse med den ekte 5-mila.
Alle på teamet har mange jern i ilden for tiden. Pluss at vi er en gjeng med individualister som liker å optimalisere for oss selv. Derfor har det ikke blitt så mange fellestreninger i høst, men vi har god kontakt og backer hverandre.

Da slenger jeg inn noen bilder i kronologisk rekkefølge for å lage kontinuitet fra forrige innlegg:
Dolomittene. Fam. ferie. Vennen vår Max. Der fant jeg endelig roen til å lage en god treningsplan for høsten.
Trygve testrenn Denver.
Farmor og pappa på stakemaskin.
Oslos Bratteste. KC nummer 7. 20 sek bedre tid enn i fjor. Oddbjørg var ivrig heia-gjeng!
Staketrening i Nordbergveien.
Skøyteintervall Grefsenkollen.
Teknikk skøyting Sjusjøen - Natrudstilen.
Teknikk klassisk Sjusjøen - Natrudstilen.
Fotos: Stort sett pappa. Oppløp Oslos Bratteste: Heming Leira, Kondis.

OBS: Litt tekniske problemer her, så dette får bli ved en senere anledning...
 
Comments