Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Koll senior‎ > ‎

Oppdatering

lagt inn 22. nov. 2010, 07:36 av Kjell-Christian Markset   [ oppdatert 23. nov. 2010, 06:38 av Hans Olav Hamran ]
Gøy å se bilder fra Austlid! Virker som om dere har hatt en knallbra samling :-)

Rennene på Beitostølen gikk ikke helt som jeg hadde håpet og forventet. Under oppvarmingen før fredagens skøytrenn gikk det opp for meg at jeg nok ikke var så godt forberedt som jeg hadde trodd likevel. - Gjennoppdaget at det er noe annet å gå på løs, kald nysnø enn kunstsnø og asfalt... Jeg gjennomførte rennet, men følte meg rett og slett svak og utrygg teknisk. Å bli stiv foran på leggene er noe jeg vanligvis kunn blir den første skituren. 

Russerne imponerte med sterk skøyting og skremte nok en del røde dresser.

Søndagen var det klart for klassiskrenn. Noe fastere forhold. Smørerne i Oslo Sportslager - boden hadde truffet bra med smøringen. - Det er svært sjeldent at jeg ikke trenger å legge på noen ekstra nervelag.

Syntes jeg fikk en grei start og overrasket meg selv positivt ved å holde staking lenger opp i bakkene enn tidligere. Men det var likevel ingen stor sprut i gåingen. Etter ca 7,5 km ble jeg tatt igjen av han som startet 30 sek bak meg. Heldigvis klarte jeg å henge på ham inn til mål. Med det ble jeg nr 45. 71,79 FIS punkter var tross alt mye bedre enn dagen før, og også litt bedre enn klassisken på Beito i fjor.

Utenom rennene hadde vi det veldig fint på hytta til tante Berit og onkel Øyvind på Slettefjell :-) Jeg klarte å slappe skikkelig godt av i sofaen foran TVen, og gjorde ellers ting veldig enkelt og ryddig. Kanskje slappet jeg så godt av og jeg nesten ble litt slapp? Det er nok en ting som det blir viktig å finne balansen for fremover. Det heter å lade opp til konkurranser. Stikk-kontakten vi bruker for å bl.a. lade opp div batteridrevne enheter er jo faktisk en spenningskilde!

Med en hektisk hverdag, er det fort gjort at når kroppen får anldning til å ta det med ro, slår den helt over i dvalemodus. Det er ikke nødvendigvis det gunstigste for å prestere optimalt i 25-45 minutter.

Evalueringen av rennene på Beito gjorde at jeg nå har satt fokus på tre hovedpunkter:
- Gå på ski på natursnø.
- Bli sharpere i stabilserings muskulatur.
- Få opp farten. (Et skirenn som i løypa på Beito er jo egentlig en serie med korte til mellomlange intervalldrag).

Med gode skimuligheter i Oslo og ved hjelp av Toppidrettssenteret fikk jeg brukt forrige uke meget godt til å jobbe med disse tre arbeidsoppgavene. Nå ser jeg fremover mot FIS-renn på Gålå til helgen (15 km klassisk) og NC i Meråker helgen etter det igjen (30 km skøy individ.start og 10 km klassisk). - Meråker helgen ligner på en god gammeldags WorldCup helg på 90-tallet. Stas!

Ellers nærmer det seg semesteravslutning på matematisk institutt, så da det gjelder å få hodet i toppform også. Gamle eksamensoppgaver er den beste oppkjøringen for det!

Håper alle Kollinger er i fint driv og utnytter forholdene maksimalt.
- Det er gøy å være ivrig ;-)

Bildene tjener som en liten rapport på at Trygve har det bra i USA og at matematikk er vakkert. 
Comments