Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Koll senior‎ > ‎

Rulleskirenn

lagt inn 25. sep. 2010, 03:18 av Kjell-Christian Markset   [ oppdatert 25. sep. 2010, 05:06 av Hans Olav Hamran ]
Torsdag 23.09.2010 arrangerte Team United Bakeries og Skiforeningen rulleskirenn.
Etter planen skulle både Christoffer og jeg gå. Pga sykdom måtte dessverre Christoffer melde avbud, så da var det opp til meg representere teamet på en god måte.
Følte meg forsåvidt uggen hele formiddagen selv også, så var litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Men har en litt rar erfaring med at når det er lenge siden sist (mer enn en uke) jeg har presset meg hardt, så føler jeg meg ofte litt uvell. Beste medisinen da er å gi kroppen en skikkelig gjennomkjøring.
Starten gikk fra Årnes i Sørkedalen. Arrangøren hadde ryddig opplegg med henting av startnummer / utdeling av rulleski. Med startseil og service biler fra både Swix, Craft og United Bakeris, så det hele ganske profft ut. Det var puljestarter og eliteklassen startet til slutt. Mange kjente navn og ansikter gav meg følelsen av "her er det bare gode løpere med". Det løftet spenningsnivået. Jeg varmet godt opp og var flere ganger på do.

På startstreken la jeg ekstra godt merke til Jørgen Brink. Thomas Alsgaard (som selv var på ferie i Frankrike), fortalte på søndagslangturen at Brink hadde virket råsterk hele sommeren.
Skuddet smalt. Jeg la meg på hjul bak Wasalopp-vinneren. Vi plasserte oss beskjedent i bakerste del av et samlet felt.
Da vi nærmet oss Bogstad Camping manuvrerte jeg meg fremover i rekkene. I den slake nedoverbakken før bakkene begynte, gled jeg nesten helt fremst i rygg på Sandra Hanson (for anledningen med rosa racer-hjul).
I bakken smalt det fra første fraspark, ved Christoffer Callesen. Luken ble gradvis tettet. Vi samlet oss til en gruppe på fem mann i tet. 500 m før Holmenkollen resurant klinket til Jørgen Brink til. Jeg var offensiv, og prøvde å henge på. Det klarte jeg imidlertid ikke helt, så jeg roet litt ned for å ikke gå meg helt sur og stiv. Jeg var i utgangspunktet overrasket over at vi bare var så få og oppsprekket i tet. Men enda mer overrakset ble jeg, da neste mann som gikk forbi meg var nabo Anders Høst (siste års junior Lyn). Han virket pigg, og gjorde et forsøk på direkten på å ta igjen Brink. Jeg tenkte, at "det klarer han neppe, og når jeg bare får hentet meg litt inn, så skal jeg i alle fall ta igjen Anders". Men høyde- og kilometerene forsvant, og både Jørgen og Anders (ps: hva gjelder Jørgen og Anders Aukland, meldte de frafall pga sykdom) ble mer og mer utydelige i tåken. Heldivis ble lyden av pigger mot asfalten fra løperne bak meg også mer og mer vag, så jeg konsentrerte meg om tredjeplassen. - Den
berget jeg, og i mot mål ble vi møtt med heia-gjeng og fakler i veien. Etter målgang ventet bugnende serveringsbord, varm grillmat og vellfylt deltaker-pose.
Alt i alt var jeg brukbart fornøyd med rennet. Under en stakeøkt med Oslo skikrets i Sørkdalen i august ble jeg regelrett distansert av de fleste, så jeg var i grunnen glad bare for at jeg klarte å henge med inn til bakken. I ettertid melder selvfølgelig tanken seg: "Hva om jeg hadde prøvd å henge på Anders...". Det får jeg ikke svar på, men jeg kan teste ut å være tøffere i hodet ved neste anledning.

Det jeg kom hjem, fikk jeg i alle fall svar på at uggenheten var reell. Var kvalm og uvell. Kl 2 på natten kom brekkningene...
En dårlig natt.
Et brukbart gjennomført rulleskirenn.
Et ypperlig arrangement.

Resultater:
http://www.skiforeningen.no/om_skiforeningen/arkiv/kampanjearkiv/resultat_holmenkollen_rulleskirenn

Bilder:
http://picasaweb.google.no/117315487599755995436/Rulleskirenn2010#

Flere skriverier om rennet:
http://www.team-united-bakeries.no/teambakeries/Artikler/Holmenkollen-rulleskirenn
http://www.kortoglangt.com/?p=501

Comments