Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎

Gamle Travere

Det er mange Koll-foreldre som liker å trene!
Meld deg inni Gamle travere på Koll sin påmeldingsside, og få informasjon når det settes i gang treninger for foreldregruppen.

Noen liker også å konkurrere. Melder du deg på i skirenn, løp eller sykkelritt, kan det bli registrert i Koll Quatro. Se lenger ned i menyen.

Foreløpige resultater Koll Quatro 2017

lagt inn 10. nov. 2016, 12:11 av bruker web   [ oppdatert 7. des. 2016, 01:52 ]

Hei

Her er de foreløpige resultatene for Koll Quatro 2017.
Meld gjerne fra dersom det er noen resultater som mangler til: poppe.midori@gmail.com

NB: HUSK AT DU MÅ BETALE TRENINGSAVGIFTEN FOR Å DELTA.  DE SOM IKKE HAR BETALT KAN BLI FJERNET FRA RESULTATLISTEN. 

Holmenkollstafetten

lagt inn 9. mai 2015, 10:08 av Geir Vågen   [ oppdatert 9. mai 2015, 10:16 ]

Koll stilte med to lag i Holmenkollstafetten, 1 veteran damer og 1 superveteran damer, hvor er gamle travern mennene?

Smøretips Marcialonga

lagt inn 25. jan. 2014, 03:45 av Hans Olav Hamran

Gitt på bakgrunn av prinsippene i boken God Glid.

Snøen er en miks av transformert snø og nysnø. Meldt 2 cm nysnø i natt som nok kjøres inn. Sporene ser ut til å bli fine. Temp er meldt ca -6 ved start og skal stige opp til -2. Det er litt forurensing.

Glid,
Vi må hindre forurensing å feste seg. Det gir hard glider og fluor. Det er mildt nok til at fluor vil ha effekt også for å ta for tykk vannhinne.

Jeg går for HF glider med Moly/grafit som smelter på 140-150 grader. 

1. Legg CH6 
2. Legg Swix HF4 BW eller Marathon rød. HF6 vil også fungere.
3. Fluor. FX7 eller lignende. Jeg gjør det nok enkelt med Gallium

Struktur,
Det er så mye transformert snø at vi kan få kjelke-effekt med grov struktur. Jeg kommer til å gå på klisterski med grov struktur. 

Feste,
Det er nok snø innblandet til at vi kan smøre for "gammel snø". Jeg har testet i dag og det satt fint.

1. Puss smøresonen med sandpapir grovhet 100.
2. Korke inn 3 dråper grønt baseklister i hver rand.
3. Korke inn 4 dråper Rode Violett Spesial (eller tilsvarende) i hver rand.
4. Dekk med mange lag med Rode Super Extra voks (blir det meldt varmere kan Multigrade legges under)

Se video 10 og 11 her for å se hvor tynt du skal legge klisteret;

http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Sport-natur-og-friluftsliv/Instruksjonsvideoer-til-God-glid

Smør om i bunnen av siste bakken.

God tur! Hans Olav

Oppstart trening for Gamle Travere sesongen 2013/14

lagt inn 8. okt. 2013, 05:16 av Geir Vågen

Også i år har vi trening for Gamle Travere. Planen er en snau times løpetur på tirsdagene og intervalltrening på torsdagene. Vi starter allerede i dag. Treningen foregår parallelt med treningen for de yngre.

 

Tirsdagene løper vi en langtur. Ofte foregår turen på vestsiden av Sognsvann på grusveien opp til lysløypa ved Lorttjern, videre til Ullevålseter og tilbake igjen ned lysløypa. En kortere variant er vestsiden av Sognsvann, via Lynhytta til lysløpa og ned igjen. Etter hvert blir det behov for løping med hodelykt. En god lykt holder ofte for flere.

 

Torsdagene er det intervalltrening i lysløypa. Tidligere har vi vært opp i mot 35 godt voksne på disse øktene. Vi følger samme opplegg som tidligere. Det vil si at de som løper raskest går tilbake og de som når kortest går framover. På denne måten holder vi gruppen samlet. Dette er viktig for vi ønsker at ALLE skal kunne være med. Vi skal også forsøke å få til Elghufs (spretten skigang med staver) på Havnajordets nedre del.

 

ALLE er velkommen til denne treningen og spesielt hyggelig er det når nye dukker opp!

Vi møtes ved flaggstangen litt før de yngre starter sin trening.

Koll Quatro, Marit rett i tet...

lagt inn 3. feb. 2013, 14:18 av Kjartan Oye

... etter god innsats i Italia, hun staker litt som Kowalczyk, men det går jo fort med begge så da så.

Mann mot mann i Havnabakken

lagt inn 7. des. 2011, 13:43 av Hans Olav Hamran

Havnajordet har kanskje den vakreste utsikten i Oslo, der en ser ut over byen og Bunnefjorden. Det er også et yndet sted for selvpining.

Det var Geir som introduserte foreldrene i Gamle Travere til Elghufs i Havnabakken. Vi var 15 voksne med staver som lærte teknikken før vi løp opp og ned.

Geir er en dyktig motivator det er lett å la seg rive med av. Utsagn som "Dette går nok litt fort for meg" og "Ingen fra Lyn var i nærheten av å komme helt opp" hadde en massiv virkning på oss litt enkle sjeler. Det var først når vi kom hjem at vi ante at han kanskje er sluere enn vi trodde.

Brede, Espen, Frode og jeg kjempet ti ganger om å komme først opp. De første dragene er vonde, men det er først etter det femte draget at du aner hva du er med på. Selv startet jeg hardt i hvert drag, for så å bli passert av Frode halvveis. Hver gang. Brede ble sterkere og sterkere. På det tiende og siste draget tok vi det helt ut. Jeg så ingen ting til Frode, så jeg trodde på seier. Da kom klakkingen på gangstien, og jeg knakk. Det skulle vise seg å være Brede. Brede kom først på siste og var dagens vinner. Men hvor var Frode? Frode hadde sprukket. Var det mulig? Mannen som troner på toppen av Quatro?

Selv var jeg så sliten at jeg ikke klarte å jogge tilbake til Kringsjå med damene. Kona måtte vente på meg der jeg kom gående. Espen hadde samme utfordring der han tok korteste vei hjem.

Frode, han var en slagen mann. Ryktene gikk om at han hver mandag var tilbake i Havnabakken for å gjennomføre ti drag alene. Dette måtte jeg teste ut. Etter litt teksting  på dagen kom det frem at han hadde klart å snike inn en times økt før julebordet. Vi tok begge tidlig kvelden på jobben, og 16:15 stod vi ferdig oppvarmet i bunnen av bakken. Begge med konas skistaver. Jeg hadde ett mål, gjenta suksessen med å ta Frode på siste draget.

Motsatt strategi fra forrige gang. Jeg lot Frode starte foran i hvert drag. Det går en liten sti opp bakken. Selv om forsåvidt hensikten er å påføre seg selv mest mulig smerte, blir det likevel til at du følger stien for å redusere belastningen. 

De første fire dragene er levlige. Ut bak Frode, raske tak i det kneika kommer slik at jeg ligger to skritt foran. Helt på toppen passeres gangstien med klakking fra piggene. Jeg ligger en meter foran, selv om bare Frode klarer å gjennomføre de siste 75 cm helt opp på veien. På vei ned kommer praten seinere og seinere i gang. Etter første drag kommenterte vi utsikten. Nabo Øystein kommer opp bakken i slips og dress etter drag nummer to. Jeg innser at dette må se litt rart ut. Etter tredje drag kommenterer Frode at "Dette var noe annet enn når jeg har gampet for meg selv". Jeg tar det som et svakhetstegn. Dette kan jeg klare. Etter femte draget sier vi ingenting på vei ned. Jeg forsøker bare å få ned maksimalt med oksygen.

Når vi i en intens hvit smerte kommer opp på det sjette sliter vi med å stå. Vi henger på stavene i ti sekunder før Frode sier "Seks". Det faktum at han fremdeles kunne telle høyt viser klar  styrke. Jeg bestemmer meg for å kuppe samtalen. Ned igjen og opp det syvende. Det er virkelig intenst. Jeg har virkelig ingenting igjen, men jeg gjør det likevel. Med det samme vi er oppe, helt likt, sier jeg det 

"Syv"

 Jeg vet det må psyke han helt ut. Jeg vet hva han tenker. På sitt trønderspråk banner han intenst inne i seg slik bare trøndere kan og tenker at i dag har han tapt.

Etter det åttende draget er jeg helt på høyden og gjør det igjen:

"Åtte"

Stille går vi ned. Jeg funderer på om det er lettest å slepe stavene ned eller om jeg skal bruke dem som støtte. Valgte det første.

På det niende skjer det. Jeg kjenner at kroppen svikter meg. Beina stivner og Frode er oppe to meter før meg. "Ni" kan ikke veie opp to meter. På vei ned vet jeg at jeg har tapt. Frode vet det også. I ettertid lurer jeg på hvorfor jeg ikke forsøkte taktikkendring som det å starte først, men der og da hadde jeg ikke de kreftene.

På det tiende sprekker jeg på kulen. Frode ser det og overtar alle kreftene jeg måtte ha igjen. Jeg er fem meter bak da Frode går av med seieren. Han tar meg i hånda for å gå på julebordet. Ingen av oss kommenterer hvem som vant. Han er vel snill, og jeg har ikke talens gave.

Jeg venter til Frode er ute av syne. Så går jeg hjem. To timer seinere føles det hele veldig bra. Lurer på om ikke jeg tok fem sekunder i Birken på den økta der.

Hans Olav

Gamle Travere med staver tors. 17. nov.

lagt inn 14. nov. 2011, 13:18 av Geir Vågen

Torsdag 17. november tar vi med staver på foreldretreningen. Det blir elghufs (spretten skigang) på Havnajordets nedre del (nedsiden av Carl Kjelsens vei). Oppmøte som vanlig ved flaggstangen ved Kringsjå skole. Rolig oppvarming til Havnajordet. Elghufs 2 x 7 x 1 min. (2 serier/ 7 ganger/ varighet 1 min.) Jogging ned til bunnen mellom hvert drag. Ca. 4 min. pause mellom seriene. Rolig løping tilbake til flaggstangen.Ta med de stavene du har (ski eller rulleski). Har du glemt staver kan du likevel være med.

Oppstart trening for Gamle Travere

lagt inn 10. okt. 2011, 10:46 av Geir Vågen

Også i år har vi trening for Gamle Travere. Planen er en snau times løpetur på tirsdagene og intervalltrening på torsdagene. Fordi mange av oss må organisere barna denne uken starter intervalltreningen neste torsdag
(20. okt). Det er spesielt denne treningen som har trukket mange foreldre og andre i miljøet til lysløypa. I fjor var vi opp i mot 35 godt voksne på disse øktene. Vi følger samme opplegg som i fjor. Det vil si at de som løper raskest går tilbake og de som når kortest går framover. På denne måten holder vi gruppen samlet. Dette er viktig for vi ønsker at ALLE skal kunne være med. Selv om intervalltreningen starter neste uke vil mange av oss også denne uken løpe sammen mens barna trener. Det er bare å møte opp ved flaggstangen.

Koll Quatro

lagt inn 15. apr. 2011, 14:39 av Kjartan Oye

Endelige resultater for KQ 2011 er nå lagt ut. KQ 2012 oppdatert.

1-10 of 36