Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Gamle Travere‎ > ‎

Klubbmesterskap 2009 - knivskarp konkurranse og føre

lagt inn 5. des. 2009, 08:08 av Hans Olav Hamran   [ oppdatert 7. jan. 2011, 02:28 av Fredrik Wulfsberg ]
Av jab, Fotograf Audun

De fleste Gamle travere stilte til start i sin fineste tettsittende lycra, klokka var 19:45. Foran oss, i samme pulje, startet juniorgruppa til Lyn. Det var mørke blikk, det luktet cera. Føret var skarpere enn Einstein. Klubbmesterskapet og Koll Quatro 2009 skulle avgjøres...

Startskuddet går og juniorende forsvinner som forventet fra oss, alle som en. Vi Gamle Travere satser på klassisk skøyteteknikk slik vi lærte på TV av Bill Koch. Effektivt er det ikke, og ikke ser det spesielt elegant ut heller. Den første overraskelsen oppstår nå vi finner ut at Gunnar ikke lenger er blandt oss. Han sto jo på startstreken... kan han ha forvillet seg ut i mørket på sognsletta? 

Den andre overraskelsen er at vi som nå kun jobber for å få råd til mer sportsutstyr, ikke har tatt med den eksklusive hodelykta. Herregud for en blemme... Foran oss ser vi derimot en tidligere olympisk mester som har vært ute en vinternatt før, Anne. Hun har hodelykt. Et naturlig samlingspunkt. Det eneste problemet er nettopp det at hun er olympisk mester, og i tillegg har fått los på juniorene. Det er et ikke ubetydelig problem, kan vi fortelle. Det blir et forholdsvis mørkt kapittel i travernes historie. 

Men det skjer mer i mørket, mye mer... Skarpt føre kombinert med nattemørke og Koch-teknikk gjør nedoverbakkene til en lidelse, og påfølgende 180 graders svinger til et mareritt. Det er Birken kommende lørdag, og for enkelte travere er derfor helsa viktigere enn sammenlagtseieren i Koll Quatro. Birgit er en av dem. Hun setter seg likegodt på rumpa ned bakkene i mørket! En stilart selv gamle Bill ville vært skeptisk til. Vidar skal ikke gå Birken, og resultatet er "en Mikkelsplass" med tilhørende skrubbsår på nesa. 

Så skjer det mest oppsiktsvekkende, ut fra mørket kommer det en nybakt 50 åring som ei kule i retning tet. Lars!. Med ett kilo spesial pulver under hver ski. Med et ambisjonsnivå og rykk som i norsk skihistorie kun tidligere er fremvist av Petter Nordthug. Vi andre ser at han neppe er inspirert av Bill, men har fått med seg litt teknikk av å prøve å følge Marie på Sjusjøen i vinter. Sjelden har elendig fysisk form blitt så til de grader kompensert av god teknikk og kostbart pulver. I mål går han inn til det vi tror er en klar seier menn veteran. I møljespurten legger få merke til at skøyte- og O-løper Jo Wiklund har sneket seg forbi.

Men så kommer Gunnar og Trond frem i lyset. De har selvfølgelig fulgt 
juniorene helt frem til målstreken! Disse to har knivet hele veien, og målfoto viser at Gunnar har slått selve kongen av Kolls klubbmesterskap, Trond, ned fra øverste pallplassering. 

På damesiden tar Koll første til sjetteplass. Anne viser de andre hvem som egentlig kan gå på ski. Det føles på en måte helt riktig at Anne vinner. Igjen dukker det opp en Wiklund som skøyter inn på en andreplass. Birgit kjempet tappert, og det holdt til en tredjeplass.

Jeg takker min skaper for at Gunnar ikke skal går Birken på lørdag...

Dommerne har nå trukket seg tilbake for å finregne på Koll Quatro 2009.

Kuult at så mange stilte opp. Enda bedre at det er god spredning i feltet.

Koll Quatro 2010 er godt i gang, dette tar aldri slutt.
Comments