Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎

Skilek

Koll har skilek for gutter og jenter i 1. klasse hver tirsdag fra 1800–1900, med oppstart tirsdag etter høstferien og til påske. Treningen vil finne sted på Kollbanen, hvor vi har et flott opplyst område med bakker og sletter. Vi starter på barmark med joggesko og går over på ski når snøen daler ned.

Målet er å la barna ha det gøy på ski og gjennom det lære grunnleggende skiferdigheter.  Dette øves inn med lek, orientering, stafetter og moro på ski.
 
Se på innleggene under hvor morsomt vi hadde det i fjor!
 
Kontaktperson og oppmann
Anja VeumAnja.veum@idrettsforbundet.no 90978664


Ski tirsdag 11. desember

lagt inn av Anja Veum   [ oppdatert ]

Hei, da er snøen kommet og vi leker og trener på ski på tirsdag. 
Siste trening før jul er 18. desember. 
Velkommen!

Skileik for 1. klasse høst 2018 er i gang

lagt inn 10. okt. 2018, 13:49 av Anja Veum

Velkommen til 1. klassinger på skileik. Vi leker og trener på Kollbanen tirsdager kl 18-19. 
Dersom du ikke har vært med tidligere, så prøv gjerne noen ganger før innmelding. 

Er det spørsmål, ta kontakt med årgangsansvarlig. 

Sees på Kollbanen!

Skilek nå kun for 1. klassingene

lagt inn 13. feb. 2015, 12:44 av Line Norbye

Etter en vurdering, har Koll ski bestemt å endre til at 2. klassinger nå skal gå på skitrening, og ikke skilek. Dette for å sikre bedre tilgang til snø, og fordi vi ser at fire år med knøttetrening og skilek kan være lenge. Mange skirenn er tilgjengelige for 8 åringer, og det er derfor en naturlig start for skitrening.

 Vi vil understreke at skitreningen fortsatt vil inneholde mye lek. Idrettspedagoger sier barn lærer langrenn godt gjennom lek. Men det blir mer stafetter og noe høyere intensitet. Skitreningen skal passer for alle.

Treningen for 2. klassingene vil være tirsdag og torsdag 18.30 til 19.30 i Kringsjå Skianlegg, som er rett bak Kringsjå Skole. Oppmøte ved rødt toetasjes brakkebygg. Det er klassisk tirsdager og skøyting torsdager, med mindre man får beskjed om annet. Til tirsdagene skal skiene være ferdig smurt til treningen starter. På torsdagene skal de ikke har noe smøring under skiene. Det kan derfor være praktisk å bruke fjorårets ski til skøyting, hvis man har to parr, da skøyteski normalt er kortere enn klassisk ski. Til skøyting er det en fordel om stavene rekker opp til hake/nesetupp. Men det er viktigere at man kommer enn at utstyret er riktig!

Skileken for 1. klassingene blir som før, bare da med en mindre treningsgruppe. Vi håper barna vil trives med det, og at overgangen til skitrening etter høstferien i 2. klasse blir fin!

Ta med ski på skileik 10.12.2013

lagt inn 9. des. 2013, 02:44 av Fridtjof Scheie   [ oppdatert 9. des. 2013, 02:49 ]

Endelig har snøen har kommet på Kollbanen og vi tar første trening med ski tirsdag den 10.12.13. 
Husk å smøre skiene før trening og møt opp i god tid. Hvis forholdene tillater det, vil det bli kjørt opp spor! 

Vel møtt!

Juleavslutning for knøttetrening og skilek

lagt inn 25. nov. 2012, 04:14 av lottamy@online.no

Siste trening for "Knøttene" og Skilek før jul er i uke 50, altså tirsdag 11. og torsdag 13.desember.

På disse datoene har vi juleavslutning med pepperkaker og saft på Koll-banen.
Skitrenere tar på seg sin nisselue, og det hadde vært veldig hyggelig om det kommer mange smånisser som også tar på seg sin nisselue eller lignende.

Det blir oppstart igjen rett over nyttår. Første trening blir torsdag 3.januar, og Knøttene og Skilek starter tirsdag 8.januar.

Vi får håpe det blir "hvit" juleavslutning og at vi får brukt skiene på de siste treningene før jul!

Vel møtt!

Skitrening med ski på Kollbanen

lagt inn 30. okt. 2012, 11:25 av Erik Borg

For et fantastisk idrettsanlegg vi har med Kolblanen og lysløypa. I kveld var det
topp forhold for bruk av ski på både knøttetrening og skilek.

Først midt på dagen gikk det ut beskjed om at nå er det bare å finne fram skiene, og riktig mange hadde med seg ski, men det gikk fint også å delta for de som ikke hadde med ski.

På banen var det noen centimeter med snø og ypperlige forhold for bruk av ski, og oppmøtet var også riktig bra. På skileiken kom det 40.

Velkommen til Skilek i Koll 2012/13!

lagt inn 30. sep. 2012, 02:08 av lottamy@online.no   [ oppdatert 1. okt. 2012, 08:01 av Arne Nesset ]

Koll ønsker gutter og jenter i 1. og 2. klasse velkommen til Kollbanen for skilek!

Treningstider:

Det er trening hver tirsdag og torsdag 18:00 – 19:00 (1. klassinger primært på tirsdager og 2. klassinger primært på torsdager, men velg den dagen som passer).  Treningene finner sted på og rundt Kollbanene fra 9. oktober til påske.  Du trenger ikke være med fra starten av – har du lyst til å prøve er det bare å møte opp.

Opplegg og trenere:

Treningen består av diverse gruppeleker som f eks ”hauk og due” og ”gult, grønt, rødt lys”, har hinderløype i skogen og leker masse på ski uten staver. Vi legger stor vekt på allsidighet, variasjon og at vi har det gøy! Vi bruker Kollbanen og skogen omkring til lek og moro.

Trenerne er unge idrettsstudenter fra NIH og Koll-løpere, som alle er kompetente innen ski.

Påmelding og treningsavgift

Alle som er med på Skileken må være påmeldt (men det er lov å prøve noen ganger før man bestemmer seg). Påmeldingen gjøres på: http://registra.no/koll/ (logg inn/registrer deg + velg ”Meld på” ”Skilek 1. & 2. klassinger”).  Treningsavgiften er kr.500,- og blir fakturert i løpet av sesongen.

 Alle som er påmeldt får refleksvest og Koll-lue!

 I tillegg må alle som er med på treninger være medlem i Koll IL. Dette gjøres også på hjemmesiden (http://www.koll.no/home/innmelding-i-koll-il).  Husk at familiemedlemskap er et godt alternativ hvis flere i familien er engasjert i Koll, kr.600,-. Koll-medlemsskap pr.barn koster kr.300,-.

Kontakt med foreldrene

Ved registrering må dere oppgi en epostadresse, og noe informasjon til foreldrene vil bli gitt på epost.

I tillegg vil vi bruke hjemmesiden vår (http://www.koll.no/ski/grupper/skilek) til å gi praktisk informasjon og legge ut bilder fra treningene. Vi anbefaler derfor at dere jevnlig sjekker her for informasjon. Et praktisk tips er å velge ”Beskrivelse: http://www.koll.no/_/rsrc/1348525882000/system/app/images/icon_feed.gifAbonner på innlegg” – du vil da automatisk bli varslet på epost når det legges ut ny informasjon her!

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oppmann Lotta Myhre (tlf 92258692, lottamy@online.no).

Sesongavslutning 28. mars

lagt inn 15. mar. 2012, 13:36 av Siri Kristjansson

Skisesongen avsluttes i Kringsjå Aula den 28.3.2012. 

Her blir det premieutdeling for Klubbmesterskapet, kåring av årets skiløper, Koll Quatro, brus og pølser. Utlodding med masse flotte premier. Fullt trykk. Dette må du få med deg.

De som ikke fikk hentet luer på trening denne uken kan få det på sesongavslutningen.

Sesongens siste skileker blir tirsdag 13. mars og torsdag 15. mars

lagt inn 13. mar. 2012, 01:02 av Siri Kristjansson

Våren har kommet for fullt, og er i ferd med å innta Kollbanen. Sesongens siste skilek blir derfor denne uken. Det blir utdeling av Koll-luer.

Velkommen!

– Skiglede er det viktigste

lagt inn 6. mar. 2012, 01:22 av Erik Borg   [ oppdatert 6. mar. 2012, 01:30 ]

Elisabeth Levy har selv vært med på både skilek og skitrening som utøver for bare noen få år siden. Nå trives 17-åringen med å være trener.

– Det er fint å være trener et par ganger i uka. Det er en trivelig og meningsfylt avveksling fra skolearbeid og andre aktiviteter, sier Elisabeth.

– Hva gjør det fint å være trener?

– Det er gøy å være trener på skileik fordi det er så mange glade barn med masse energi der! De er alltid positive og ivrige etter å starte når de kommer på trening.

I Koll har hun vært på trening som deltaker selv, og nå vil hun bidra til økt skiglede og utvikling av ferdigheter på ski hos barn.

– Et slikt grunnlag legges gjennom lek og moro. Selv har jeg gått på ski så lenge jeg kan huske. Jeg har gått på både skileik og skitrening, og har hatt veldig positive opplevelser av det, sier hun.

Etter hvert ga hun seg på skitrening.

– Skitreningen kolliderte med andre aktiviteter, blant annet korps og fotball, men jeg har ikke sluttet å gå på ski. Nå går jeg på ski fordi det er morsomt samtidig som det er en fin måte å trene på.
1-10 of 44