Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎Skilek‎ > ‎

Skilek nå kun for 1. klassingene

lagt inn 13. feb. 2015, 12:44 av Line Norbye

Etter en vurdering, har Koll ski bestemt å endre til at 2. klassinger nå skal gå på skitrening, og ikke skilek. Dette for å sikre bedre tilgang til snø, og fordi vi ser at fire år med knøttetrening og skilek kan være lenge. Mange skirenn er tilgjengelige for 8 åringer, og det er derfor en naturlig start for skitrening.

 Vi vil understreke at skitreningen fortsatt vil inneholde mye lek. Idrettspedagoger sier barn lærer langrenn godt gjennom lek. Men det blir mer stafetter og noe høyere intensitet. Skitreningen skal passer for alle.

Treningen for 2. klassingene vil være tirsdag og torsdag 18.30 til 19.30 i Kringsjå Skianlegg, som er rett bak Kringsjå Skole. Oppmøte ved rødt toetasjes brakkebygg. Det er klassisk tirsdager og skøyting torsdager, med mindre man får beskjed om annet. Til tirsdagene skal skiene være ferdig smurt til treningen starter. På torsdagene skal de ikke har noe smøring under skiene. Det kan derfor være praktisk å bruke fjorårets ski til skøyting, hvis man har to parr, da skøyteski normalt er kortere enn klassisk ski. Til skøyting er det en fordel om stavene rekker opp til hake/nesetupp. Men det er viktigere at man kommer enn at utstyret er riktig!

Skileken for 1. klassingene blir som før, bare da med en mindre treningsgruppe. Vi håper barna vil trives med det, og at overgangen til skitrening etter høstferien i 2. klasse blir fin!

Comments