Ski‎ > ‎Aldersgrupper langrenn‎ > ‎

Team Milslukern


Kontaktperson og oppmann
 Kjetil Ørbeck 92 40 26 07 kjetil.oerbeck@gmail.com

Team Milslukern er for tiden (2016) en gruppe på 5 skiløpere med utviklingshemming. De hevder seg helt i teten i Norge og internasjonalt, og er aktivt med på de satsinger som også foregår i regi av Norges Skiforbund. Utøverne har hatt fast trening 1 gang i uken med egen trener, med oppmøte på Kringsjå skole sammen med resten av Koll løperne, eller etter nærmere avtale med løperne selv. Våre løpere har hevdet seg godt i de løp de har deltatt i, men tilbudet er en «bredde-aktivitet», og det er rom for mange ferdighetsnivå. Koll Ski arrangerer et integrert renn for utviklingshemmede i forbindelse med Kollmila hvert år.

Ny gruppe for utviklingshemmede, Team Milslukern

lagt inn 31. aug. 2011, 13:55 av Hans Olav Hamran

I vinter var vi med å arrangere renn for utviklingshemmende. Det var en meget positiv opplevelse for alle parter, noe som gav mersmak. Både for dem som deltok og for oss som arrangerte. I vårt lokalmiljø er det en meget aktiv skigruppe for utviklingshemmede. De er for tiden 5 gutter som trener 1 gang i uken barmark/ ski.

Resultatene har ikke latt vente på seg.  Team Milslukern gikk til topps i Special Olympics, som i år også var Europamesterskap, og vant stafetten i april 2011 foran Litauen, Tyskland og Finland. Individuelt tok løperne fra to gull (Holmar og Anders), to bronsje  (Torger og Øyvind) og en fjerde plass (Jon Maksim). De deltok også i Ungdomsbirken i egen klasse, og tok 2, 3, 5. og 14. plass i konkurranse med de beste løperne fra landet. 

Når Koll fikk forespørsel om å ta inn gruppen i vårt miljø, sa vi ja helt uten betenkning.  Dette passer som hånd i hanske inn i vår klubb. Koll skal være en hyggelig og inkluderende klubb – alle skal med. Vi er en klubb for bredde og topp. 

Gruppen vil bli inkludert på alle måter dette er naturlig, som Austlid, klubbmesterskap, avslutninger, etc.

Kjetil Ørbeck er trener for laget, og sitter i integreringsutvalget i NSF (Norges Skiforbund).

Vi ønsker Team Milslukern hjertelig velkommen til Koll.

1-1 of 1