Ski‎ > ‎Hopp‎ > ‎

Oppsummering av 2015/2016 sesongen

lagt inn 1. apr. 2016, 05:11 av Rigmor Eriksen   [ oppdatert 1. apr. 2016, 05:16 ]

Det er med glede vi konstaterer at Koll’s unge hoppere i 2015/2016 sesongen har levert de beste sportslige resultater i hoppgruppas nyere tid!

 

Kristoffer Eriksen Sundal (15 år) har igjen markert seg som en av landets beste hoppere i sin årsklasse og gikk helt til topps i Hovedlandsrennet, som i år ble arrangert i Rognan. Kristoffer vant også begge RegionCup rennene som ble arrangert (RC-A), og tok seieren i landsrennet Hopptreff finale i Botne (RC-A). Han har også deltatt i flere NorgesCup-renn i løpet av sesongen, med to førsteplasser og en andre plass i K95 bakken i Midtstuen som de beste resultatene (NC-B). Kristoffer har også debutert i Holmenkollen (K120) denne sesongen.

 

I Solan Gundersens Vinterleker hadde vi i år bare en deltaker siden Jørgen Sollie Husby dessverre fikk siste del av sesongen ødelagt på grunn av skade. Nicolai Eriksen Sundal forsvarte imidlertid klubbens ære på en utmerket måte med en flott tredjeplass i hopp og en fjerdeplass i kombinert i 12-årsklassen. Nicolai har også flere andre pallplasseringer i løpet av sesongen, og vant kombinertkonkurransen i Fossumrennet. Jørgen hadde gode prestasjoner på slutten av plastsesongen og hadde god fremgang i vintersesongen, men fikk beklageligvis en tidlig sesongslutt på grunn av skade. Vi er sikker på at han kommer sterkt tilbake.

 

Det gror også godt blant de yngste utøverne og vi har en flott gjeng som er født i 2005. Flere har konkurrert i nærområdet, - blant annet har Anders Kvalheim (11 år) tatt hjem seieren både i Jardarrennet og Fossumrennet, mens Ingrid Amdal (11 år) tok seieren i Jardarrennet, og en fin tredjeplass i Jentenes og Guttenes Holmekollrenn. Vi gleder oss til at ”2005 hopperne” våre tar steget videre til neste år, da kan vi få mange deltakere på Solan Gundersens Vinterleker i Alvdal!

 

Veldig positivt var det også at Koll totalt hadde 5 deltakere i sesongens storsamling som ble avholdt i Midtstulia i juni 2015 i regi av Skiforbundet og Kollenhopp. Dette er et arrangement som gir mulighet til å møte landslagshopperne og trene med disse. Storsamlingen passer for alle aldre, og er en god arena for lek og læring.

 

Hoppgruppa har et samarbeid med Østre Aker skiklubb på trenings- og arrangementssiden. Dette gir oss mulighet til å dra lasset sammen og gjør at utøvergruppa totalt sett blir større. Arrangementsmessig har hoppgruppa avviklet et Telenorkarusellrenn i Trollbakkene samt bidratt med mannskaper til avvikling av de hopprenn som Østre Aker har vært arrangør for i Linderudkollen. Treningene har vært i Trollbakkene på vinterstid, mens Linderudkollen og Midtstulia rekruttanlegg har vært benyttet både i plastsesongen og vintersesongen. Snorre Sagen er vår trener.

 

Ved utgangen av sesongen har gruppa 12 aktive utøvere, men skulle svært gjerne vært flere. Ytterligere rekruttering vil derfor være et fokusområdet foran neste sesong.

Comments