Ski‎ > ‎

Ski nyheter


Koll skis skisamling blir i år på Gålå

lagt inn 27. aug. 2017, 12:41 av Fridtjof Scheie

I år samles skiyre Kollinger til en førjulsskisamling på Gålå. På grunn av ombygning på Skeikampen har vi måtte undersøkt ulike alternativer og valget har falt på flotte Gålå. 
Vi skal bo på Wadahl Høyfjellshotell. Vi har hotellet for oss selv og får en flott og intim ramme. Sett av helgen 8.-10.12 
Vi gleder oss til en hyggelig og morsom skisamling. Ytterligere informasjon om påmelding, priser med mer kommer senere. Følg med!
Hilsen styret i Koll ski

Junior aktiv

lagt inn 3. mai 2017, 11:48 av Fredrik Wulfsberg

Koll startet i høst en ny treningsgruppe for juniorer i alderen 17–20 år som ikke ønsker å trene like mye som de som går Norges Cupen. Gruppen hadde ca 10 utøvere og fikk Harald Sundgot-Borgen som egen trener på tirsdager med løp og ski.  På onsdager har de trent basisstyrke sammen med de andre juniorene på Nimi. Tilbudet ble svært godt mottatt og vi fortsetter selvsagt med junior aktiv.

Nå i sommerhalvåret trener junior aktiv sammen med NC-gruppa på tirsdager (løping), onsdager (styrke på Nimi), torsdager (rulleski for de som vil) og søndag (rolig joggetur). De fleste er med på styrketreningen og løpetur på tirsdag. Noen er også med på rolig joggetur søndag.  Da bestemmer hver og en hvor langt/lenge de vil løpe.

Har du lyst til å trene med Junior aktiv? Du finner ukentlige treningsplaner i facebookgruppa vår: https://www.facebook.com/groups/kolljunioraktiv/

Bare be om å bli medlem der!

Koll Ski søker 1 langrennstrener for aldergruppa 15/16 år og 1 trener til juniorgruppa

lagt inn 8. apr. 2017, 11:17 av Fredrik Wulfsberg   [ oppdatert 26. apr. 2017, 00:03 ]

SØKNADSFRIST 30. APRIL

Koll Ski er en undergruppe i Idrettslaget Koll, med klubbhus på Kollbanen på Nordberg (500 m fra NIH).  Vi tilbyr langrennstrening for førskolebarn til seniorer. For 2017/2018 søker vi 1 ny trener for aldersgruppa 15/16 år og en ny trener for juniorgruppa.

For neste sesong forventer vi en treningsgruppe 15/16 år på mellom 15 – 18 utøvere der 8-10 deltar på skirenn. Utøverne i denne gruppa er motiverte og flere av de oppnådde gode resultater på hovedlandsrenn og andre renn i vinter.

For junior forventer vi en gruppe der ca 10 utøvere deltar på Norges Cup junior.  Utøverne er svært motiverte og flere av utøverne er blant landets beste i sin aldersgruppe.  

Felles for begge gruppene er at de har utøvere som er i Norgestoppen i andre idretter, og ser på det som en styrke for gruppen. Mer informasjon om aktivitetene våre finnes også på Koll skis hjemmeside.

Ny trener for 15/16 årsgruppa vil få hovedansvaret for aldersgruppa men en annen trener fra dagens trenerteam vil bistå. Gruppa vil ha 2 fellestreninger i sommer med oppstart i mai. Fom høsten vil det være 3 fellestreninger. Det er samlinger på barmark og ski der ny hovedtrener planlegger og er med på samlinger. Konkurranseoppfølging på enkelte renn og hovedlandsrenn er en viktig del av jobben

Ny juniortrener vil samarbeide med annen trener om planlegging treningsopplegg for hele året, og gi tilbakemelding på treningsdagbøker.  Det er 2 faste ukentlige treninger med oppstart i mai. Det er flere samlinger både på barmark og ski hvor ny trener må delta aktivt både i planlegging og gjennomføring. Konkurranseoppfølging på Norges Cup junior, junior VM mønstring og junior NM er en viktig del av jobben. 

Vi søker etter trenere med kompetanse fra avlagt eller påbegynt relevant trenerutdanning og med bakgrunn som aktiv langrennsløper, gjerne på høyt nivå i junior eller senioralder. Du må ha god kunnskap om langrenn og kompetanse på langrennsteknikk. Gode pedagogiske evner er viktig, og erfaring med å formidle teknikk og annen trening til utøvere vil bli vektlagt. 

Som trener i Koll ski kan vi tilby et engasjerende og kompetent trenermiljø, store muligheter for utvikling som trener, konkurransedyktig lønn og gode rabattordninger på sportsutstyr. 

Ta kontakt med oppmann junior Fredrik Wulfsberg (mob 4840 1711, fredwulf@gmail.com) eller oppmann 15/16 år Else Kari Scheele (mob 47840209 else.k.nordli@nimi.no) hvis du har spørsmål. Søknad sendes på epost til Fredrik eller Else Kari innen 30. april.

Koll har til enhver tid også behov for mange trenere på yngre årganger. Ta gjerne kontakt hvis dette er av interesse.


Mitt første år som «Wildcat» - reisebrev fra en Kolling!

lagt inn 7. apr. 2017, 05:15 av Fridtjof Scheie   [ oppdatert 8. apr. 2017, 09:40 av Fredrik Wulfsberg ]

Mitt navn er Mathias Aas Rolid, og jeg nærmer meg nå slutten på mitt første år her på Northern Michigan University. Det har vært et meget lærerikt år med mange flotte opplevelser som jeg ikke ville vært foruten.

NMU ligger som dere kanskje forstår av navnet på skolen, nord i Michigan, i en liten by med navn Marquette. I Marquette finner du verken hybridbiler eller Chihuahuaer, men pickup og gevær får de aldri nok av her i UP (Upper Peninsula). Det er en koselig og trygg liten by, hvor gjestfriheten er stor. Livet her på campus er ganske enkelt og greit – soving, spising, trening og skole.

Gutta på teamet, forså vidt jentene også, er helt konge (dronning?). Det er et helt ekstremt konkurranseinstinkt i gruppa at en kvart hadde vært nok. Personlig, har jeg ørlite konkurranseinstinkt selv, og det kan jo være bra på godt og vondt. Jeg ble nok litt småivrig i høst og ga fryktelig gass på trening, samtidig som jeg sørget for at jeg ikke skulle få noe annet enn A på skolen. Her er det nemlig slik at man halvveis ut i semesteret på høsten må sende inn karakterene sine til NCAA (National Collegiate Athletic Association) fordi man må holde et visst snitt for å kunne konkurrere. Man må nemlig legge frem karakterene i skirommet, i all åpenhet for resten av lagkameratene, og det var stor nok motivasjon for min del. Så når man da trener som en fullblods konkurransehest og har vært i gamet i mange år, var det bare et tidsspørsmål før jeg møtte veggen.

Mathias med hvitt pannebånd.

Men for et sted å møte veggen! Til tross for at jeg måtte trappe ned på trening og dessverre stå over noen renn, har jeg har hatt det helt topp. Jeg har vært i Utah, Wisconsin, Minnesota, Florida, Alaska og da selvfølgelig Michigan.

Jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten til å reise rundt i USA og konkurrere. Vi har også to veldig engasjerte og dyktige trenere på laget, Sten Fjeldheim og Shane Macdowel. De legger ned en vanvittig innsats for at vi småpjokkene skal gå så fort som overhodet mulig på ski.

I år fant US Nationals sted i henholdsvis Utah og Alaska, og kan sammenlignes med NM del 1 og NM del 2. Det var helt fantastisk å få muligheten til å konkurrere på OL-stadion fra 2002, og langrennsløypene i Alaska var ikke så veldig ille de heller.

Nå ser jeg veldig frem til å bli ferdig med dette semesteret og komme tilbake til Oslo for å lade batteriene, og ikke minst gleder jeg meg veldig til å trene med Koll-gjengen igjen! Da kommer formen fort tenker jeg!

Link til NMU skiing: http://www.nmuwildcats.com/sports/skiing/index

Mathias med hvitt pannebånd


Webshop for sommer kolleksjonene er nå åpen.

lagt inn 4. apr. 2017, 23:16 av Fridtjof Scheie

Ny webshop for Koll skis sommerkolleksjon er nå åpen. Webshoppen stenger 10.4. kl. 23.59
Vær raske!
Levering er estimert til uke 21. 
Klikk inn på http://www.original.no/teamshop/ og brukernavn koll2017.Kjetil nr 7 i NC finale

lagt inn 2. apr. 2017, 10:13 av Fredrik Wulfsberg

Kjetil Stuge Bånerud gikk knallsterkt i NC finalen på Gålå og gikk inn til sesongbeste med en 7. plass i M19/20. Lukas Liland ble nr 32 i finalen i M18 og 29. plass totalt. Gratulerer med en flott sesong!


Finale Norges Cup junior

lagt inn 29. mar. 2017, 23:52 av Fredrik Wulfsberg

Kjetil Stuge Bånerud, Lukas Liland og Simen Myhre har kvalifisert seg til årets finale i Norges Cupen.  Simen må stå over grunnet sykdom, men Kjetil og Lukas stiller på startstreken i duatlon søndag.  NC finalen arrangeres sammen med NM del 2 på Gålå.

Lykke til Kjetil og Lukas!

Sesongavslutning for KOLL ski tirsdag 4.4 kl.18.00 på Kringsjå skole

lagt inn 27. mar. 2017, 23:59 av Fridtjof Scheie   [ oppdatert 30. mar. 2017, 01:47 ]

I år er det også slutt på vinteren og det betyr at vi skal oppsummere sesongen i en stor avslutningsfest.
Tradisjonen tro blir det pølsefest i aulaen på Kringsjå skole. 
Vi oppsummerer sesongen, deler ut premier fra klubbmesterskapet, milslukerkonkurransen (legg inn km her), Kollbanen rundt og mye mer. 

Vel møtt!!!
 

Resultater klubbmesterskapet

lagt inn 23. mar. 2017, 13:07 av Fredrik Wulfsberg   [ oppdatert 27. mar. 2017, 23:44 ]

Tidene for yngre klasser enn 11 år har vi ikke lov å legge ut på web.  De er nå hengt opp på tavla på Kollbanen og blir hengende der over helgen (se bilde).

Her er foreløpige resultater for kveldens klubbmesterskap.  Noen av tidene i GJ12 vil bli endret pga endret starttid. Andre åpenbare feil og mangler kan meldes til fredwulf@gmail.com.

Knallresultater for Koll i Special Olympics World Winter Games 2017

lagt inn 23. mar. 2017, 07:10 av Fridtjof Scheie

Stolte Kollinger og Tema Milslukern har til nå følgende medaljefangst i Special Olympics 2017 i Østerrike. 
1 gull, 2 sølv, 2 bronse i individuelle øvelser. I stafettene er det blitt 3 bronse. Det gjenstår 2,5 km finale fristil fredag.
Under poserer gutta stolt med idrettspresident Tom Tvedt. Stå på karer!

Se også hva forbundet har lagt ut.

1-10 of 931

Comments