Ski‎ > ‎Ski nyheter‎ > ‎

3 Koll-juniorer deltok i VM-mønstringen på Lillehammer

lagt inn 13. des. 2016, 05:44 av Tina Hulbaklien Bakke   [ oppdatert 13. des. 2016, 10:31 av Fredrik Wulfsberg ]
Simen, Mathias og Kjetil representerte Koll under helgens VM-mønstringsrenn på Birkebeineren skistadion. Klassisk sprint fredag, 10 km fristil lørdag og 20 km skiathlon / skibytte (10 klassisk + 10 fri) søndag.

For Simen fungerte ikke kroppen slik den gjorde 2 uker tidligere på Gålå. Allikevel kun ett par sekunder fra å kvalifisere seg til kvartfinalen i sprint. Tross dårlig dagsform på lørdag ble Simen nr. 39 på 10 km fri. Simen stod over søndagens renn og prioriterte en rolig treningstur. Det er nok av viktige renn senere i sesongen, mente trener Martin.

Mathias tar steg i riktig retning i hvert renn, og lørdag ble han nr. 79 av 115 løpere som fullførte. Dessverre slet han med glatte ski i første del av skibyttet på søndag. Å gå «langbakken» i World Cup løypene på Lillehammer 4 ganger med bakglatte ski tapper for krefter.

Kjetil var passe fornøyd med klassisk sprint på fredag. Lørdag var det hans favorittdistanse, 10 km fri, og Kjetil kom inn blant topp 30, noe som var målsetningen før start. Kun 1 min. og 20 sek. bak vinneren av juniorklassen og mindre enn 2 min. bak vinneren av Skandinavisk Cup for senior. På søndagens 20 km skiathlon kom Kjetil inn på en imponerende 18. plass, og han hadde kun en løper fra Oslo foran seg på resultatlista. 

Kommende helg er det renn på Lygna både lørdag og søndag og her bør de Koll juniorene som har planer om å gå NC-renn på Nes etter nyttår teste formen. Påmeldingsfristen går ut 14. desember. Å gå renn er viktig for å komme seg i form.

skrevet av Øyvind Bånerud

Fornøyd Kjetil


Trener Martin og Kjetil


Comments