Ski‎ > ‎Ski nyheter‎ > ‎

Klubbmesterskapet 2015 - en flott Kollkveld!

lagt inn 12. mar. 2015, 16:24 av Line Norbye   [ oppdatert 13. mar. 2015, 00:08 av Fredrik Wulfsberg ]
Skrevet av Kristien Blikstad og Ingrid Skaarer, foto Tina Hulbaklien Bakke

Tradisjonen tro har vi klubbmesterskap i mars. Friluftsetaten hadde preppet en flott trase på et ellers snøfritt område for oss i dag. Selv etter flere milde uker, holdt løypa i Snøparken fin-fint til klubbmesterskapet. Lokalt arrangement er praktisk. Vær og temperatur var innbydende, så da var det bare å hoppe i tøyet, ta på seg smilet, ta med seg skia og stille til start.

Vi titta ned på Snøparken i det vi runda NIH, og jammen var det et myldrende liv nede på den hvite snøen. Småjoggende ned til start tror jeg alle kjente at dette skulle bli gøy. Over 250 Kollinger var det visst som stilte til start! Stilarten var klassisk og klistertipsene florerte.Team Milslukern, med utøverne Anders og Holmar, åpnet rennet. De har hatt en god sesong med mange renn, og gøy at de i år var med på klubbmesterskapet! Forholdene i dag var krevende, men det gikk bra!

Deretter startet de yngste. De kom seg godt i gang i den raske løypa. Det er gøy å se den gode innsatsen og gleden som lyser av dem. Og ikke var den harde, litt isete løypa så enkel heller. Den har også en bratt kneik, der det lett ble litt knall og fall, men barna mestret godt det hele.


Flere klasser startet og arrangementet gled fint. Bredes blide speakerstemme holdt spenningen opp. Han annonserte de neste klassene som stilte seg opp, og snittfarten økte. Noen satset på blanke ski og staking, tydelig inspirert av vinterens eliteløpere. 

Noe av det morsomme med å stille på klubbmesterskapet, at det er på slutten av sesongen etter mange timer med god trening. Noen syns kanskje at nettopp nå begynner de å få taket på skigåingen. Og det så jammen ut til å være slik denne kvelden.

Mange ivrige stilte til start. Jenter og gutter ut i sporet, og noen drømte kanskje om å bli klubbmester? Noen ble det, men aller viktigst for de fleste kan være å konkurrere med seg selv. Og har en gått slik man ville og hatt det fint på renn, er det grunn til å feire.

Mest hektisk ble det mot slutten, da jenter og gutter 15-16 møtte et stort heat av juniorer, trenere og foreldre etter sin første runde i parken. Det ble hard kniving i svingene og ned traseen mot jordet. Men det gikk fint, ingen skade på folk eller skistaver. Mørket kom sigende og den flotte marsdagen gikk over i kveld. Faklene lyste opp ute på jordet. Alle vi som hev oss på stavene, ble heiet frem av mange ivrige barn og voksne. Det var så hyggelig. Neste år bør enda flere forsøke denne opplevelsen. ”Det er itte fali”. Det gjør litt vondt å bli sliten, men så gjør det så godt også, spesielt etterpå!

Det vaen flott dugnadsinnsats fra foreldre for å få gjennomført løpet i kveld. Spesiell takk til rennleder Lillis!
Comments